Samenwerken levert meer op dan vinger wijzen en polariseren (column)

School Rimpeler en burgerparticipatie
24 november 2021
Onze pluspunten voor Putten
23 januari 2022
School Rimpeler en burgerparticipatie
24 november 2021
Onze pluspunten voor Putten
23 januari 2022

Na weer een vreselijk ongeval op de Rijksweg, bij de Hoofdlaan, is het tijd dat we samen met de provincie nog een keer kijken naar deze oversteek.

Samenwerken levert meer op dan vinger wijzen en polariseren 

Het zou helpen indien partijen in de Puttense gemeenteraad daarbij de gelederen sluiten om alsnog een goede oversteek te krijgen op deze plek. Het heeft namelijk niet zo veel zin om elkaar in de media vliegen af te vangen, of met een beschuldigende vinger te wijzen naar de verantwoordelijk gedeputeerde of wethouder. Bovendien vind ik het niet getuigen van hele goede smaak richting de slachtoffers en hun nabestaanden.

Toen het ging over LHBTIQ+ gemeenschap in Putten, was dat voor mij ook een onderwerp waarover je als partijen in de gemeenteraad niet rollebollend over straat wil gaan en zeker niet beschuldigend en vinger wijzend elkaar de maat neemt. Het is ook helemaal niet in het belang van de LHBTIQ+ gemeenschap om de discussie op het spits te drijven en te polariseren. De meningen verschillen in de gemeenteraad en zelf binnen een aantal partijen verschillen de meningen hierover. Een goed inhoudelijk gesprek is naar mijn mening beter, waarbij in kleine stapjes dingen veranderen in Putten.

Jammer genoeg begrijpen niet alle politieke partijen in Putten bovenstaande