Zorgen voor meer gezelligheid in Putten

Achterstand in woningbouw
27 mei 2019
Gemeentebelangen vraagt om tijdelijke oplossingen voor woonruimte.
10 februari 2020
Achterstand in woningbouw
27 mei 2019
Gemeentebelangen vraagt om tijdelijke oplossingen voor woonruimte.
10 februari 2020

En zo is het. Waarom nu weer een volgende impopulaire handhaving zonder een alternatief te bieden of eerst het gesprek aan te gaan. Zo jammer……

Column Hoogendijk (Gemeentebelangen): ‘Laten we zorgen voor meer gezelligheid in Putten’.

De Koninklijke Horeca Nederland vond meer dan 10 jaar geleden dat de horeca in Putten werd beconcurreerd door jongerenketen, omdat daar drank werd gebruikt en dat mocht niet langer.

Goede afspraken zijn toen gemaakt met ouders, de toezichthouders (BOA’s en politie) en andere betrokkenen. Lange tijd hoorden we niets meer over deze keten. Intussen werd het ook steeds stiller in de horeca hier in Putten. Voor gezellig uitgaan wordt Putten niet meer bezocht. Men gaat hiervoor naar Ermelo en Harderwijk. Daar zijn meer evenementen en de horeca mag daar veel langer open blijven dan hier in Putten.

Gemeentebelangen heeft meerdere malen haar best gedaan hier verandering in te brengen, maar helaas kregen wij hiervoor onvoldoende steun van de meerderheid van de gemeenteraad. Het horeca-toerisme vanuit Putten naar andere gemeenten zorgt er ook voor dat we geen zicht meer hebben op onze jongeren.

Als u het mij vraagt dan heb ik liever dat wij hier in Putten de gezelligheid weer eens zelf organiseren en ons meer gaan inzetten voor de jeugd. Als voorbeeld kunnen we een uitgebreider aanbod aan evenementen aanbieden en kunnen we ook inzetten op langere openingstijden van de horeca in Putten.

Ervoor zorgen dat het dadelijk weer gezellig uitgaan is in ons eigen dorp. Laten we ons daar nu eens druk om gaan maken.

Handhaven op de keten zonder de jongeren een goed alternatief aan te bieden is wat Gemeentebelangen betreft een zinloze actie. En die paar keten die er nog zijn…. Ach, wie heeft daar nu nog last van?