Column “Aan de wandel”

Wij wensen u allen fijne Feestdagen
19 december 2020
Nieuwe gezichten in de Puttense Politiek
20 januari 2021
Wij wensen u allen fijne Feestdagen
19 december 2020
Nieuwe gezichten in de Puttense Politiek
20 januari 2021

Aan de wandel’ (column)

Afgelopen zondagmiddag tel ik in een uur tijd al zo’n 50 wandelaars die ons huis voorbij komen lopen. Ze gaan het Putterbos in en uit, even een luchtje scheppen en genieten van de mooie natuur. In deze coronatijd, waarin al niet veel meer mag, het druk is in huis met thuiswerkende partner en/of kinderen is het er ‘even tussenuit’ een heerlijk idee.

‘Aan de wandel’

Wandelen is dan ook een populaire bezigheid deze tijd. Ook wij zelf hebben zondagmiddag even een rondje door het bos gemaakt.

In het nieuws hoor ik zelfs dat hordes met families vanuit de Randstad naar de bossen toe komen om van de mooie natuur te genieten. Zo ook hier op de Veluwe. Het is zelfs zo druk dat boswachters in het land moeten oproepen om niet meer te komen, omdat het ‘vol’ is. Als ik dat zo hoor en lees dan besef ik nog maar weer eens; ‘wat hebben we in Putten toch geluk dat we op zo’n mooie plek mogen wonen!’ Waar anderen echt een eind voor moeten rijden is voor ons ‘gewoon’ letterlijk om de hoek. Wij lopen aan de oostkant van het dorp zo het Putterbos in. En aan de westkant van het dorp loop je zo naar de prachtige natuurgebieden van de Husselsesteeg of het Groevenbeekse bos.

Toch is het niet heel vanzelfsprekend dat we dit nog steeds zo kunnen. Het vraagt wel om actief behoud van onze natuurgebieden rondom het dorp, zeker ook vanuit de politiek. Zo had het niet veel gescheeld of de Husselsesteeg was omgebouwd tot woonwijk, de gronden daarvoor had het college van burgemeester en wethouders al aangekocht. Samen met betrokken inwoners is het Gemeentebelangen gelukt om de meerderheid in de gemeenteraad te krijgen dat dit natuurgebied ongerept blijft en we ook hier van de natuur kunnen blijven genieten. Uiteindelijk lukte het ook dat Putten-Zuid als enige optie overbleef voor een nieuwe woonwijk.

Vanuit Gemeentebelangen blijven wij ons dan ook inzetten voor het behoud van onze natuurlijke gebieden rondom het dorp. Zo kunnen we ook ná corona blijven genieten van een heerlijke wandeling rond ons mooie Putten.