Gemeentebelangen bezoekt Storteboom

Bezoek archeologische locatie op Rimpeler
11 oktober 2018
Een passende woning voor iedereen
28 november 2018
Bezoek archeologische locatie op Rimpeler
11 oktober 2018
Een passende woning voor iedereen
28 november 2018
Show all

Storteboom

Storteboom

:

Vrijdag 5 oktober 2018 bezocht Gemeentebelangen het bedrijf 2 Sisters Storteboom BV aan de Voorthuizerstraat 148. Het bedrijf heeft naast de slachterij in Putten ook nog slachterijen in Kornhorn en in het Poolse Kotowo. In Nijkerk en in Kotowo wordt kipfilet gemaakt. De slachterij van Storteboom is een voor Puttense begrippen groot bedrijf.
Wij hebben gesproken over de toekomst van het bedrijf in Putten. Een vraag van onze fractie is of de huidige locatie nog geschikt is voor een slachterij. Door allerlei milieuregels kan het bedrijf in Putten niet meer verder groeien op de huidige locatie. Gemeentebelangen wil het bedrijf graag behouden in de regio zodat er geen lokale werkgelegenheid verloren gaat. Anderzijds vragen wij ons af of het huidige bedrijf nog wel passend is op zo’n korte afstand van de woonkern en recreatieparken. Verplaatsen van het bedrijf is echter zeer kostbaar. Zou het mogelijk zijn door slim investeren om het bedrijf te laten verhuizen naar bijvoorbeeld een groot bedrijventerrein in Harderwijk? Iets om verder over na te denken.
De fractie van Gemeentebelangen heeft met de directie van Storteboom ook gesproken over de huisvesting van arbeidsmigranten die binnen het bedrijf werkzaam zijn. Opvallend was dat bijna alle arbeidsmigranten bij Storteboom buiten de gemeente Putten zijn gehuisvest. Hierdoor maken zij dagelijks lange reisafstanden. Dit verbaasde onze fractie omdat er een speciale camping voor arbeidsmigranten is aan de Kolthoornseweg in Putten. Er zijn genoeg plaatsen op deze camping en dan zou je toch verwachten dat daarvan gebruik wordt gemaakt door arbeidsmigranten die ook in Putten werken. Voor ons reden om een werkbezoek te plannen naar deze camping om ons daar te laten informeren.