Vragen aan college langdurige afsluiting Hoornsdam en Waterweg

Gemeentebelangen Putten: Ieder mens telt!’
1 oktober 2021
School Rimpeler en burgerparticipatie
24 november 2021
Gemeentebelangen Putten: Ieder mens telt!’
1 oktober 2021
School Rimpeler en burgerparticipatie
24 november 2021

Ondernemers lange tijd onbereikbaar voor hun klanten;

“Na jarenlang juridisch gesteggel is het eindelijk  zover dat de schop in de grond kan worden gezet om de Waterweg en de Zuiderzeestraatweg aan te pakken”, aldus Van Nieuwenhuizen, commissielid van Gemeentebelangen.

Van een weg vol gaten naar een nieuwe gladde laag asfalt, wat zal dat een verademing gaan zijn.

“Maar daarvoor moeten inwoners en ondernemers uit Putten eerst iets over hebben. We zijn onze directe aansluiting op de A28 voor maar liefst bijna één jaar de weg kwijt”, aldus Van Nieuwenhuizen.

“Nou is het zo dat we er iets voor over moeten hebben en dat is op zich nog te overzien, maar dat bijna één jaar de weg wordt afgesloten is voor veel inwoners, ondernemers en de fractie van Gemeentebelangen Putten echt te gek. Ondernemers zijn zo onbereikbaar voor een deel van hun klanten. En werkenden en ondernemers die in de richting van Amersfoort moeten reizen, kunnen aansluiten in een lange file om bij Nijkerk de A28 op te kunnen.”

Van Nieuwenhuizen vervolgt: “Is de gemeente Putten zelf misschien de weg kwijt horen wij hen vragen. De fractie van Gemeentebelangen Putten wil graag opheldering van het college en heeft daarom vragen gesteld over onder meer waarom het zó lang moet duren, hoe er is gecommuniceerd met de buurt en waarom er geen geschikte alternatieven zijn.”

Zo vraagt Gemeentebelangen wat de redenen zijn dat de reconstructie van de Waterweg, Hoornsdam en Zuiderzeestraatweg bijna één jaar moet duren en of het college voldoende heeft onderzocht of de werkzaamheden in een veel korter tijdsbestek mogelijk zijn. “Een snelle opening van de kruising Hoornsdam is geen optie, terwijl daarmee waarschijnlijk de grootste bezwaren van tafel kunnen zijn. Waarom wil het college deze kruising niet openen zodra deze gereed is. En heeft het college met de inwoners en ondernemers in en rond Steenenkamer gesproken over mogelijke tijdelijke alternatieven zoals openstelling van de Steenenkamersweweg of Arkemheenseweg”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Verder wil Gemeentebelangen nog weten of het college extra verkeersmaatregelen heeft overwogen op de Steenenkamerseweg  of Arkemheenseweg voor extra waarborgen van veiligheid voor fietsers, zodanig dat doorgaand verkeer als tijdelijk compromis wel mogelijk is. En of er is nagedacht om tijdens de werkzaamheden een tijdelijke rijbaan aan te leggen, zodat er verkeer langs kan blijven gaan en of de hulpdiensten wel naar de A28 kunnen rijden.