Afscheid Klaas van der Werf

Afscheid Marc Mabelis
18 november 2015
Algemene leden vergadering 3 februari
11 februari 2016
Afscheid Marc Mabelis
18 november 2015
Algemene leden vergadering 3 februari
11 februari 2016

Vertrek uit de Puttense politiek

Beste leden van Gemeentebelangen.

Na bijna 26 jaar actief te zijn geweest in de Puttense politiek is nu het moment gekomen om daarvan afscheid te nemen. Zo’n besluit neem je niet zomaar, daar ben je best een poosje over aan het nadenken.

De aflopen jaren hebben zich gekenmerkt door veel hoogte- en ook dieptepunten. Immers de Puttense politiek heeft een prominente plaats gehad in mijn dagelijks leven. In 1990 begonnen als raadslid, samen met Jan van Nieuwenhuizen en Wien van den Brink. Dit was mijn eerste periode toen de heer Berkhout nog burgemeester was. Na de verkiezingen van 1994 werd ik voor een periode van 4 jaar wethouder, samen met Gerrit van Wijncoop en Aart Mosterd en halverwege deze periode vertrok burgemeester Berkhout en werd Jan van Putten onze nieuwe burgemeester.

Na de verkiezingen van 1998 konden we geen plekje meer veroveren in de nieuwe coalitie en kwam ik weer terug als raadslid. In 2002, na een zeer geslaagde verkiezingscampagne, werd ik wederom benoemd als wethouder. Na deze periode heb ik mijn wethouderstokje overgedragen aan Wien van den Brink. Echter hij werd gedwongen, na de zogenaamde “bomenaffaire” terug te treden als wethouder. Dat waren toen hectische politieke tijden.

Vanaf 2006 tot heden ben ik raadslid geweest voor Gemeentebelangen. In het voorjaar van 2016 ben ik van plan om er mee te stoppen. U heeft er vast al iets over gelezen in de lokale media. Ik stop dan halverwege deze raadsperiode, zodat mijn opvolger de tijd en ruimte krijgt zich te verdiepen in de Puttense politiek en tegelijkertijd met veel elan de nieuwe verkiezingsperiode tegemoet kan treden.

Ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de belangen van onze burgers, maar er is een tijd van komen en gaan. Ik blijf Gemeentebelangen een warm hart toedragen en zal na mijn afscheid de Putttense politiek op gepaste afstand blijven volgen. Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen wat jullie mij hebben gegeven. En wens het bestuur en de fractieleden dan ook veel succes toe. Daarnaast, indien dat wordt gewenst, ben ik ten alle tijden bereid om jullie van adviezen te voorzien.

Met vriendelijke groet,
Klaas van der Werf