Gemeentebelangen ontstelt over besmeuring verkiezingsposters

Nieuwe gezichten in de Puttense Politiek
20 januari 2021
Vragen over terugtrekken Zorggroep
1 maart 2021
Nieuwe gezichten in de Puttense Politiek
20 januari 2021
Vragen over terugtrekken Zorggroep
1 maart 2021

De fractie van Gemeentebelangen heeft met ontsteltenis kennis genomen van het feit dat er ook in onze gemeente opnieuw verkiezingsposters zijn besmeurd. Ditmaal werden een aantal verkiezingsposters van de VVD besmeurd met hakenkruizen en Hitlersnorren.

‘Het gebeurde al eerder in 2010 toen verkiezingsborden van Gemeentebelangen werden vernield’ 

“Dat heeft onze partij veel pijn gedaan en daar hebben wij nare herinneringen aan overgehouden. In 2010 werd de afbeelding van Wien van den Brink, de toenmalige lijsttrekker en oprichter van Gemeentebelangen, ernstig beschadigd. Wien stond op de verkiezingsborden afgebeeld. Hij was net overleden en een mafkees vond dat deze borden, vanuit milieuoogpunt,  niet konden en besloot daarom de beeltenis van de lijsttrekker te bewerken. De canule sneed hij uit de afbeelding van Wien en plakte die vervolgens op zijn voorhoofd. Dat gaf veel emotie zeker bij de nabestaanden en dat ‘popt’ nu weer op. Gelukkig werd de dader destijds gepakt en veroordeeld”, legt fractievoorzitter Hoogendijk uit.

“Het recente nieuws over het besmeuren van de verkiezingsborden van de VVD gaf ons dan ook een vervelende herinneringsbeleving en wij willen weten of er, net als destijds voor ons, ook nu adequaat wordt opgetreden.  Zeker als je toch ziet dat dit op onze bevolking impact heeft en velen zich het voorval in 2010 nog herinneren. Daarom horen wij graag van de burgemeester wat hij heeft gedaan nadat dit nieuws bekend werd.”