Jeugdgemeenteraad ‘Gemeentebelangen sterk vertegenwoordigd’

Stoppen met te hard rijden op de Stationsstraat
15 maart 2016
Help inwoners bij saneren asbestdaken?
11 april 2016
Stoppen met te hard rijden op de Stationsstraat
15 maart 2016
Help inwoners bij saneren asbestdaken?
11 april 2016

Op 16 maart 2016 werd een jeugd gemeenteraad gehouden. Leerlingen van Groevenbeek Putten deden hieraan mee.

Er waren drie onderwerpen die de leerlingen zelf hadden gekozen. Aanleg van fietspaden aan de Waterweg, een nieuwe fontein voor het gemeentehuis en een mooi trapveldje in de wijk Bijsteren. Uit hun midden hadden de leerlingen wethouders en raadsleden gekozen. De fractie van Gemeentebelangen werd door drie leerlingen vertegenwoordigd.

Waren er overeenkomsten met de echte raad? Jawel, van alle drie de voorstellen van de jeugd collegeleden bleek dat de wethouders ze zelf bedacht hadden, de mening van de inwoners over hun voorstellen was niet besproken dan wel niet bekend bij de jeugd gemeenteraad. Onze jeugd gemeenteraadsleden pakten het goed op, en kwamen met moties om het college toch eerst te verzoeken om de bewoners te betrekken bij hun plannen waarna een volledig voorstel met de kosten voor deze plannen helder en transparant voorgelegd kon worden aan de jeugd gemeenteraad.

Met overtuiging werd de moties verdedigd en uiteindelijk met overgrote meerderheid door de raad aangenomen. Fantasie en werkelijkheid liggen soms niet ver uiteen.